Humus

Jeg har for første gang nogensinde kastet mig over at lave humus. Jeg var kæk og satte 900 g kikærter i blød, det har resulteret i, at jeg har måttet finde plads i fryseren til udblødte ærter, lave STOR portion humus og eksperimentere med brugen af kikærter i diverse retter.

Tørrede kikærter hæver til ca. dobbelt størrelse og vægt. Hæld den ønskede mængde kikærter i en skål, hæld derefter ca. 4 gange så meget vand over. Lad ærterne hvilke i vandet på køl i mindst 10 timer, skift evt. vandet undervejs.

Kog kikærterne i ca. 45 minutter. Køl ærterne af og du er klar.

Humus (stor portion)

800 g udblødte og kogte kikærter

2 spsk olie

2 spsk paprika

5 fed hvidløg

1 dl vand

salt og peber

Blandingen hældes i blender/hakker og laves til en fin puré. Man kan selv vurdere, om man vil have sin humus grov eller fin og tilsætte mere vand, hvis man ønsker konsistensen mere tynd og cremet. Denne humus er ret tyk.

Server med grøntsagsstænger og lækkert brød.

Katrine

 

 

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s